Hoppa till huvudinnehåll
image
Tillverkning

Tillverkningen

Tillverkningen av Duotex® sker i våra egna fabriker i Polen.
Våra produkter är både Svanenmärkta 2.4 och A-klassade för lågt mikroplastutsläpp.

Hela Duotex® tillverkning, från syntetfiber till färdiga produkter, sker i våra egna fabriker i Polen. Sedan vår start 1996 har vi hela tiden samarbetat med Polska textilforskningsinstitutet. Detta samarbete ger oss en unik möjlighet att upprätthålla men även vidareutveckla våra produkters höga kvalité.

Tillverkningen är ISO 9001 certifierad och vi exporterar idag till mer än 30 länder. Sammantaget gör detta oss till en unik och stark samarbetspartner för framtiden.

Kvalité och garanti

Utöver ISO 9001 har vi egna utarbetade kvalitetskontroller, allt för att säkerställa en hög kvalitén. Samtliga Duotex® textiler är utvecklade för att klara långvarig användning och vi garanterar minst 500 användningscykler med bibehållen rengöringsförmåga. 

I vår unika tillverkningsprocess splittar vi mikrofiber med ånga istället för kemikalier. Processen är inte bara snäll mot miljön utan den gör också fibrer slitstarka. Det är tack vare denna tekniken som vi kan tillverka dukar & moppar som består av 100 % splittad fibrer. Produkterna är extremt effektiva och har en överlägsen uppsugningsförmåga.

Duotex® framtidens miljökoncept

Alla våra produkter och tillbehör är tillverkade i egna fabriker i Polen som därmed ger en kort transportsträcka till våra kunder.

Micro Systems produkter var de första som godkändes enligt kriterierna för Nordic Ecolabel version 2.0. Duotex® koncept bygger på ett miljötänk, från utveckling och produktion till färdig produkt med minimal miljöpåverkan. Idag erbjuder vi ett av marknadens bredaste mikrofiberkoncept med Nordic Ecolabel-märkta produkter.

Forskning och utveckling

Micro System lägger stora resurser på kontinuerlig forskning och utveckling något som bland annat den unika Duotex® teknologin är ett resultat av. Vi fokuserar på ergonomi, rengöringskvalité, ekonomi och miljö.

Vår målsättning med Duotex® är att erbjuda ett miljövänligt och högkvalitativt rengöringskonceptet som gör städningen mer effektiv till en lägre kostnad.