Hoppa till huvudinnehåll

Tillverkning

Tillverkning

Det är med stor omsorg om kvalitet och funktion som Duotex® mikrofiber tillverkas vid Microsystems fabriker. Tillverkningen sker på en världsledande anläggning där produkterna är ett resultat av många års kontinuerlig forskning och utveckling tillsammans med Polska textilforskningsinstitutet.

Hela produktionskedjan från syntetfiber, vävning och stickning, splittning samt färgning sker på samma anläggning och exporteras idag till mer än 38 länder. Duotex® utvecklar professionella städmetoder som ger god städekonomi och mindre slitsamt arbete. Vi tillverkar och marknadsför professionella städprodukter för yrkesmässig rengöring.

Den unika metoden att använda vattenånga istället för kemikalier för att splitta mikrofibern har fört med sig en mängd fördelar. Inte bara de självklara miljövinsterna. Det är tack vare den tekniken man som enda tillverkare kan göra dukar och moppar som till 100 % består av splittade fibrer. Produkterna blir extremt effektiva med sin fantastiska uppsugningsförmåga. Fibrernas sammansättning gör dessutom produkterna extra slitstarka. Det här innebär alltså att de medel som tidigare används för att bryta vattnets ytspänning och därmed möjliggöra rengöring nu blir onödiga.

Du sparar resurser genom att ersätta rengöringsmedel med vanligt vatten och får en mycket slitstark produkt som effektivt rengör dina städytor. De flesta verksamma inom vår produktion har arbetat med textiltillverkning i många år och med mikrofiber sedan de första produkterna såg dagens ljus. Inom produktionen har kunskapen successivt förädlats och vi har investerat i bättre och mer effektiva maskiner.

Tillverkningsprocessen är en ren och effektiv process där den senaste teknologin och kunskapen kring textilproduktion används. Råvaran till mikrofibertråden är polyester och polyamid, varav huvuddelen är polyester. Vi arbetar med egen tråd vilket ger oss trygghet i vår strävan att tillverka och leverera mikrofiberprodukter av bästa tänkbara kvalitet. Både framtagning av råvara och hela produktionsprocessen är idag en mycket miljövänlig process. För oss är det väsentligt att vi kan ta ansvar för och minimera den miljöåverkan vår produktion, logistik och distribution åstadkommer.

Varje månad förbrukas enorma mängder tråd i produktionen. En typ av maskin använder 960 rullar tråd samtidigt och har 3000 nålar igång när den väver metervaran. Våra mikrofibertrådar splittas på flera olika sätt för skapa de mest effektiva produkterna och för att tillgodose alla kunders önskemål. Därför kan vi idag också tillgodose våra kunders behov av funktion och form på produkterna. Vår tillverkning är ISO 9001 certifierad. Forskningsenheten på fabriken samarbetar med ett forskningsinstitut inom textil i syfte att kontinuerligt utveckla både trådarna såväl som splittnings- och vävningstekniken.

www.microsystemduotex.com